Uručeni sertifikati za stare zanate i tradicionalne veštine

Bez autora
Jul 04 2012

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin danas je u novosadskom Zanatskom domu, obišao izložbu radova polaznika obuke za stare i umetničke zanate i domaću radinost ostvarenu u okviru projekta “Stari zanati - nova šansa”. Na prigodnoj svečanosti pokrajinski sekretar za rad je, zajedno sa rukovodiocima pojedinih kurseva - majstorima mentorima polaznika obuke, uručio sertifikate o uspešno završenoj obuci prvog i drugog stupnja. Organizatori obuke na sticanju znanja o tradicionalnim zanatima i veštinama su, uz Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Grad Novi Sad, Udruženje samostalnih zanatlija, a podršku ovoj značajnoj akciji sa ciljem osposobljavanja polaznika i smanjenja broja nezaposlenih dali su i Nacionalna služba za zapošljavanje - filijala Novi Sad kao i novosadska privredna komora.

Uručeni sertifikati za savladanu obuku starih zanata i tradicionalnih veštinaPokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin danas je u novosadskom Zanatskom domu, obišao izložbu radova polaznika obuke za stare i umetničke zanate i domaću radinost ostvarenu u okviru projekta “Stari zanati - nova šansa”.

Na prigodnoj svečanosti pokrajinski sekretar za rad je, zajedno sa rukovodiocima pojedinih kurseva - majstorima mentorima polaznika obuke, uručio sertifikate o uspešno završenoj obuci prvog i drugog stupnja. Organizatori obuke na sticanju znanja o tradicionalnim zanatima i veštinama su, uz Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Grad Novi Sad, Udruženje samostalnih zanatlija, a podršku ovoj značajnoj akciji sa ciljem osposobljavanja polaznika i smanjenja broja nezaposlenih dali su i Nacionalna služba za zapošljavanje - filijala Novi Sad kao i novosadska privredna komora.

Obuku je uspešno okončalo 73 polaznika, od kojih su njih 43, po prvi put u našoj zemlji, stekli sertifikat o završenom drugom stepenu, koji će im omogućiti da rade samostalno, odnosno otvore sopstvene radnje i zasnuju svoj mali biznis.

Novootvoreni Edukativni centar daće još veće šanse za zajedničku realizaciju ovako uspešnih i kreativnih vidova obuke nezaposlenih, onih koji žele da se pre ili do-kvalifikuju, jer će u okviru centra biti ustanovljen i departman starih i tradicionalnih zanata. To je prvi put u čitavom regionu da na ovako kvalitetan i organizovan način povezujemo rešavanje problema nezaposlenih, prekvalifikacije i dodatne edukacije sa oživljavanjem tradicionalnih znanja, veština i zanata i njihovog tržišnog potencijala. Međusobna saradnja, timski rad na ovom projektu već daje izuzetne rezultate a zahvaljujući Edukativnom centru, podršci Grada, Pokrajine, komora i drugih institucija na svim nivoima pripremićemo i treći nivo obuke. Takođe je neophodno u obuku uključiti i informatička znanja, jer je rad, vođenje posla i savremeno poslovanje nemoguće zamisliti bez računara, istakao je Miroslav Vasin.

Najavljeno je i otvaranje posebnog prodajnog i izložbenog prostora za zanatske i proizvode tradicionalnih majstorskih radionica u jednom od pasaža u samom centru Novog Sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik